Ochrana osobních údajů

Ať už jste našimi stálými zákazníky nebo jste navštívili naše stránky www.cygnusakademie.cz poprvé, může z naší strany dojít ke zpracování Vašich osobních údajů. Rádi bychom Vás však ubezpečili, že ochrana Vašeho soukromí bude vždy naší prioritou, při zpracování osobních údajů se řídíme platnou právní úpravou a dbáme na jejich maximální bezpečnost. Níže naleznete informace mimo jiné o tom, jaké údaje o Vás máme, proč je shromažďujeme, a co s nimi děláme.

Identita správce a jeho kontaktní údaje

Vaše osobní údaje zpracováváme v pozici jejich správce, naše identifikační a kontaktní údaje jsou následující:

Správce: IRESOFT s.r.o.
IČ: 262 97 850
Sídlo: Cejl 37/62, Zábrdovice, 602 00 Brno
Zapsán pod sp. zn.: C 42453 u Krajského soudu v Brně
WWW: www.iresoft.cz
E-mail: gdpr@iresoft.cz
Kontakt na pověřence: iresoft@coou.cz

Zpracování osobních údajů

Veškeré zpracování Vašich osobních údajů realizujeme (1) s Vaším souhlasem, nebo (2) jestliže je to nezbytné ke splnění našich smluvních nebo zákonných povinností, nebo (3) k naplnění našich oprávněných zájmů, zejména zajištění chodu těchto stránek, chodu našich produktů a naší společnosti. Podrobné informace o rozsahu a účelech zpracování jsou uvedeny níže.

Vaše data zpracováváme pouze v rámci České republiky, v žádném případě je neprodáváme třetím osobám, ani je nepředáváme nikomu dalšímu, pokud to není nezbytně nutné. Někdy se však může stát, že potřebujeme se zpracováním pomoci, neboť ne všechno umíme sami. V takových případech pro nás zpracovávají Vaše osobní údaje naši dlouhodobí a důvěryhodní partneři, přísně vázaní smluvními a zákonnými povinnostmi v oblasti ochrany osobních údajů, které si pečlivě vybíráme a průběžně je prověřujeme. Vaše osobní údaje tak vždy zpracovávají výhradně pro účely, za kterými jim je předáváme.

Za každých okolností si však můžete být jisti, že námi zpracovávaná data jsou pod stálou fyzickou, elektronickou a procedurální kontrolou a naše společnost disponuje moderními kontrolními, technickými a bezpečnostními mechanismy zajišťujícími maximální možnou ochranu zpracování údajů před neoprávněným přístupem nebo přenosem, před jejich ztrátou nebo zničením, jakož i před jiným možným zneužitím.

Zpracování osobních údajů při registraci

Správce bude zpracovávat osobní údaje poskytnuté uživatelem při registraci případně i kdykoliv později, a to za účelem poskytování nabízených služeb. Právním základem pro zpracování je tedy nezbytnost zpracování pro splnění smluvních povinností správce.

Zpracování těchto osobních údajů bude probíhat po dobu existence Vašeho uživatelského účtu. Jakmile svůj účet zrušíte, bez zbytečného odkladu Vaše osobní údaje vymažeme.

Zpracování osobních údajů při poskytování podpory

Pokud nás požádáte o pomoc při řešení Vašich problémů při užívání námi nabízených služeb, zpracujeme Vámi poskytnuté osobní údaje za účelem poskytnutí služeb podpory.

V případě poskytování podpory si Vaše osobní údaje spolu se záznamy o průběhu technické podpory ponecháme ještě po dobu 3 let od ukončení technické podpory, a to za účelem ochrany našich právních zájmů a možnosti vyhodnotit, zda Vám podporu poskytujeme kvalitně.

K tomuto zpracování tedy bude docházet na základě našeho oprávněného zájmu, proti čemuž můžete podat kdykoliv námitku.

Zpracování osobních údajů při poskytování zpětné vazby

Pokud Vy nebo Váš zaměstnavatel využíváte některý z produktů společnosti IRESOFT s.r.o., může se stát, že Vás za účelem vyhodnocování našich služeb požádáme o zpětnou vazbu.

Pokud se rozhodnete nám se zlepšováním našich služeb pomoci, zpracujeme údaje, které nám přitom poskytnete, na základě našeho oprávněného zájmu, proti čemuž můžete podat kdykoliv námitku.

Online kontaktování (chat)

Kontaktujete-li nás přes chatovací okno na našich stránkách, zpracujeme Vámi uvedené osobní údaje výhradně pro účely vyřízení Vašeho dotazu, tedy na základě nezbytnosti takového zpracování pro poskytnutí dané služby. Veškeré Vaše osobní údaje po přiměřené době smažeme.

Zasílání novinek

Na našich stránkách máte možnost přihlásit se k odebírání našich novinek, a to prostřednictvím formuláře a při zasílání dotazu na nás. Pokud této možnosti využijete, budeme Vám na základě Vašeho souhlasu zasílat na Vámi uvedenou emailovou adresu naše obchodní sdělení, zejména informace o zajímavých akcích, produktech a speciálních nabídkách.

Váš souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odvolat za pomocí odkazu k odhlášení, který naleznete na konci každého emailu, který od nás dostanete.

Školení

V průběhu roku pro Vás pořádáme celou řadu školení. Často se tak děje např. v případě větších aktualizací našich produktů nebo při legislativních změnách, které mohou naše klienty ve větší míře zasáhnout. Školíme ale i pravidelně ta témata, která naše klienty nejvíce tíží.

V souvislosti s touto agendou zasíláme svým klientům informační zprávy o plánovaných školeních a v případě jejich přihlášení, zpracováváme poskytnuté osobní údaje za účelem zrealizování školení, tedy na základě nezbytnosti takového zpracování pro splnění našich závazků.

S klienty v případě účasti jejich zaměstnanců na školení dále rovněž komunikujeme v souvislosti s fakturací. Osobní údaje případně poskytnuté v této souvislosti zpracováváme na základě nezbytnosti takového zpracování pro splnění našich právních povinností.

Za účelem doložení faktické přítomnosti daného účastníka dále evidujeme jeho účast prostřednictvím účastnické listiny, na které je vyžadován mimo jiné jeho podpis. Poskytnuté osobní údaje dále zpracováváme za účelem následného vyhotovení certifikátu prokazujícího úspěšné absolvování školení.

Za účelem ochrany našich právních zájmů dále zpracováváme poskytnuté údaje spolu s informacemi o průběhu školení i po ukončení školení, a to po dobu nejdéle tří let od data školení. Zpracování v tomto rozsahu provádíme na základě našich oprávněných zájmů, proti čemuž můžete podat kdykoliv námitku.

Během samotného průběhu školení zpravidla nevyhotovujeme žádné fotografie či videa, pokud by se tak mělo dít, budeme každého z účastníků o této skutečnosti předem řádně informovat.

Cookies a další podobné technologie

Na našich stránkách používáme soubory cookies, což jsou malé textové soubory umístěné na Vašem zařízení, které nám umožňují Vaše zařízení poznat při Vaší další návštěvě a pamatovat si tak například Vaše přihlášení.

Souborů cookies existuje mnoho druhů a slouží rozdílným účelům, více o jejich fungování se můžete dozvědět níže:

Podle toho, kdo soubory cookies na Vaše zařízení ukládá a dále s nimi pracuje, se cookies dělí na soubory cookies první strany, které vytváří přímo daná internetová stránka, tedy my. Tyto soubory slouží zejména k zajištění správného fungování těchto stránek. Cookies třetích stran nejčastěji slouží marketingovým účelům, ale umožňují rovněž sdílet obsah sociálních sítí nebo vkládat videa. Podrobnosti jsou uvedeny níže pro jednotlivé soubory cookies, které používáme.

Nastavení cookies na Vašem prohlížeči

Všechny kategorie i konkrétní jednotlivé cookies si můžete vždy nastavit v příslušném nastavení ve Vašem prohlížeči. Nicméně pokud tak učiníte, může se stát, že internetové stránky nebudou správně fungovat nebo můžete být například nuceni nastavovat některé volby manuálně pokaždé, když navštívíte stránky. Nejsou-li některé cookies na stránkách povoleny, můžete se tak setkat s různými potížemi.

Nezbytné cookies

Jejich ukládání je nutné pro funkčnost našich stránek a ukládají se v nich mimo jiné informace nezbytné pro zabezpečení uživatelských účtů, fungování navigace na našich stránkách, umožňují zabezpečený přístup do soukromých částí našeho webu registrovaným uživatelům apod.

Bez těchto souborů nemohou naše stránky řádně fungovat, jinými slovy bychom Vám nemohli poskytnout naše služby. Zpracování nezbytných cookies tedy není podmíněno Vaším souhlasem.

Tyto soubory cookies o Vás neshromažďují žádné informace využitelné pro marketingové ani jiné než uvedené účely.

Přestože Vám to nedoporučujeme, můžete i tak ukládání těchto cookies zabránit, a to opuštěním našich stránek nebo změnou nastavení ve svém prohlížeči. Všechny moderní internetové prohlížeče Vám totiž umožňují změnit nastavení ukládání cookies souborů, a to například tak, aby docházelo k přijímání všech souborů cookies, aby nedocházelo k přijímání cookies od třetích stran, nebo aby nedocházelo k vytváření a ukládání žádných souborů cookies. Pokud zvolíte poslední možnost, funkčnost Vámi navštěvovaných stránek včetně této bude značně omezena.

Preferenční cookies

Umožňují Vám si naše stránky přizpůsobit Vašim potřebám. Díky nim mohou být Vaše další návštěvy příjemnější a produktivnější, protože už budeme vědět třeba to, zda jste nám dali souhlas s ukládáním souborů cookies, jak máte na našich stránkách nastaveno vyhledávání, jak jste si nastavili účet, zda máte nějaké zboží v košíku atd.

Podobně jako nezbytné cookies soubory, ani preferenční cookies neobsahují informace, které by mohly být použity pro marketingové účely.

Analytické cookies

Sbírají informace o prohlížení našich stránek a následně, v jejich anonymizované podobě s nemožností Vás zpětně jakýmkoliv způsobem identifikovat, nám pomáhají porozumět tomu, jakým způsobem si naše stránky jejich návštěvníci prohlížejí. Získané informace používáme k tomu, abychom stránky co nejvíce přizpůsobili Vašim potřebám.

K provádění analýzy používáme nástroj Google Analytics od společnosti Google, která však nemá přístup k Vašim údajům v jejich neanonymizované podobě.

Reklamní cookies

Sbírají informace o tom, které naše produkty Vás zaujaly a umožňují nám nebo našim reklamním partnerům zobrazovat na této nebo jiných stránkách reklamu, která by pro Vás mohla být více relevantní. Díky těmto cookies také můžeme limitovat počet zobrazení naší reklamy na Vašem zařízení a měřit efektivitu našich reklamních kampaní.

Práva spojená se zpracováním osobních údajů

Při zpracování Vašich osobních údajů pro Vás vyplývajíc z aktuální právní úpravy následující práva:

Předně máte právo nás žádat o informace o kategoriích zpracovávaných osobních údajů, účelu, době a povaze zpracování a o příjemcích osobních údajů. Potřebné základní informace naleznete výše, rádi Vám však zodpovíme jakékoliv Vaše další otázky.

Dále máte právo požádat o poskytnutí kopie zpracovávaných osobních údajů. Pokud se rozhodnete svého práva využít, poskytneme Vám kopii zdarma do 30 dnů.

Změní-li se některý z Vašich námi zpracovávaných osobních údajů, máte právo, aby byl tento údaj upraven. V takovém případě nám, prosím, dejte vědět a my uděláme vše pro to, aby byly Vaše osobní údaje opraveny či doplněny.

Při naplnění podmínek stanovených relevantními právními předpisy máte právo požádat, aby Vaše osobní údaje byly vymazány, případně jejich zpracování omezeno.

Pokud by přes naše bezpečnostní opatření došlo k porušení zabezpečení Vašich osobních údajů a bylo by pravděpodobné, že daný případ porušení bude mít za následek vysoké riziko pro Vaše práva a svobody, budeme Vás o tom neprodleně informovat a uděláme vše pro to, abychom jakýmkoliv negativním následkům zabránili.

Vždy také můžete vznést námitku proti zpracovávání osobních údajů, případně také podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je v České republice Úřad pro ochranu osobních údajů, jehož internetové stránky naleznete na www.uoou.cz.